Hef- en Tilsystemen

Schmalz biedt hefsystemen en handling systemen voor verschillende manuele taken voor heffen en tillen in diverse branches en industrieën, welke een snelle, veilige en ergonomische werkomgeving mogelijk maken. De oplossingen met hefunits die Schmalz biedt, worden geleverd onder de namen Jumbo voor slangheffers en Vacumaster voor de tilunits met een kettingtakel. Daarbij worden dan ook de bijpassende kolom- of wandzwenkkranen of railbaan systemen geleverd, alle uitgevoerd met een aluminium giek of rail.

Bij het ontwikkelen van deze hef- en tilsystemen hebben de veiligheid en de gezondheid van de bedieners de hoogste prioriteit gekregen. Alle Schmalzproducten voldoen aan de hoogste graad van veiligheid, voor bediener en zijn werkomgeving. Door het gebruik en inzet van verschillende waarschuwings- en beveiligingsfuncties voldoen de apparaten aan alle geldende Europese wetgevingen op het gebied van hijsen en heffen, maar natuurlijk ook de CE-certificering.

Waarom Schmalz?
  • Kwaliteit "made in Germany"
  • Maximale veiligheid en betrouwbaarheid
  • Hogere productiviteit
  • Ergonomischer werken
  • Internationaal verkoopnetwerk (18 Schmalz vestigingen wereldwijd, salespartners in meer dan 80 landen)

Vacuüm Slangheffers Jumbo

Met behulp van de vacuüm slangheffer Jumbo, kunnen werkstukken zoals kartonnen dozen, zakken, houten en metalen panelen tot wel 300 kg eenvoudig en efficiënt verwerkt worden. Deze vacuüm tilhulp is special geschikt voor taken welke vragen om snelle en frequente verplaatsingen van goederen. Voor bijna elke applicatie heeft Schmalz wel een passende oplossing met vacuümgrijpers voor de diverse tilhulpen. De toegesneden grijpersystemen worden ontwikkeld om bijvoorbeeld kratten, (small load carriers), batterijen en bagage te verwerken. Grijpers kunnen zelfs snel en eenvoudig uitgewisseld worden onder éénzelfde hefunit.

Alle vacuüm slangheffers

Specifieke slangheffers van Schmalz

JumboFlex

Het verplaatsen van lasten tot 50 kg met zeer korte cyclustijden op een ergonomische wijze, is een perfecte opgave voor de vacuüm slangheffer JumboFlex. De ergonomische bedieningsbeugel met een één-vinger bediening laat zich intuïtief bedienen voor het snel op- en neer bewegen van de werkstukken. Deze tilhulp is vooral geschikt voor de inzet in logistieke processen in distributiecentra.

JumboErgo

Werkstukken met een grote variëteit in afmetingen kunnen het beste gehandeld worden met de vacuüm slangheffer van het type JumboErgo. De draaigreep voor het heffen en dalen en het lossen van de last is ontworpen zoals de gashandel van een motor. Panelen van hout of metaal, maar ook zonnepanelen of het breekbare glas, kunnen op deze wijze veilig en nauwkeurig verplaatst worden.

JumboSprint

The vacuüm lift JumboSprint is uitgevoerd met een gebogen boven-beugel aan de bedieneenheid. Dit maakt het mogelijk om de ondergebouwde zuignap met een flexibele maar robuuste zuigrand exact op een rubber baal of stukgoed als zakken te plaatsen, en om dan goed na te drukken voor de aanzuiging. Voor het heffen dalen en lossen is een extra beweegbare bedienstang geplaatst welke met de vingers van beide handen bediend kunnen worden.


Vacuüm Tilhulp VacuMaster

Zware lasten tot wel enkele tonnen gewicht kunnen veilig en ergonomisch verplaatst worden door een enkele persoon met de tilhulpen van Schmalz uit de serie Vacumaster. VacuMaster is het perfecte gereedschap voor de handling van metalen platen, houten boards, kunststof sheets, ramen en glazen platen. Deze tilhulpen kunnen zodanig op maat gemaakt worden dat ze voldoen aan de speciale wensen uit de verschillende branches en industrieën.

Alle tilhulpen

Specifieke tilhulpen van Schmalz

VacuMaster Basic

De VacuMaster Basic kan perfect aangepast worden aan de applicatie dankzij haar modulaire opbouw systeem. Lasten tot 2000 kg kunnen horizontaal opgenomen en verplaatst worden, kantelen naar verticaal 90° tot en 500 kg en voor applicaties waar het werkstuk moet roteren over 180° kan dit zonder moeite tot 250 kg met deze Schmalz tilhulpen uitgevoerd worden.

VacuMaster Comfort

Met de VacuMaster Comfort kunnen lasten tot 750 efficiënt verwerkt worden. Voor kantelbewerkingen kan dit met een Comfort tot maximaal 500 kg. De bedienbeugel voor de operator waar alle controleknoppen zich bevinden biedt een intuïtief, veilig en eenvoudig gebruik van de tilunit.

VacuMaster Window

De tilhulp Vacumaster Window voorziet in een veilige handling van vensters, glasplaat en glasdelen zonder vlekken achter te laten op het materiaal. De rotatieunit maakt roteren over 90˚ mogelijk zonder extra inspanning voor de operator.

Ergonomisch werken met tilhulpen

Spier- en gewrichtsblessures zijn de meest voorkomende redenen voor uitval en ziekte van personeel. Eén van de oorzaken van deze blessures is het te vaak en te zwaar, en op een onjuiste wijze tillen van lasten met de hand door de mens. Zelfs met units met een laag gewicht kan het zijn dat een persoon enkele tonnen aan gewicht per dag verplaatst. Hierom raden experts het gebruik van tilunits in allerlei vormen aan, ook bij het frequent voorkomen van kleine gewichten.

Vacuüm tilhulpen van Schmalz zijn de perfecte werktuigen voor het verwerken van zowel zware als lichtere lasten. Het ergonomisch ontwerp zorgt voor een goede werkhouding en is niet belastend voor de ruggengraat en andere gewrichten en spieren in de rug. Hierdoor wordt de kans op blessures aanzienlijk verkleind!


Aluminum Railbaan Systemen

Dankzij het lichtgewicht ontwerp en het lage eigengewicht van aluminium, het bouwmateriaal van de Schmalz railbaansystemen, zijn deze ophangoplossingen de perfecte aanvulling voor het tilsysteem met gebruik van een slangheffer Jumbo of tilunit Vacumaster. Of het nu een wand- of kolomzwenkkraan is of een passende railbaan, dankzij het modulaire opbouwsysteem van Schmalz zijn de systemen exact te integreren in iedere werkomgeving.

Bovenloop kraansystemen

Railbanen van aluminium, opgehangen aan het plafond of dakspanten, worden gekenmerkt door hun lage eigengewicht. Hierdoor kunnen ook zwaardere lasten eenvoudig en ergonomisch opgenomen en verplaatst worden. Door het lage gewicht van de dwarsrail of slingerbalk kunnen deze processen met relatief hoge snelheid plaatsvinden. Het systeem kan uitgevoerd worden als monorail, als ook een X-Y systeem in twee dimensies, met 1 of meerdere onderliggende dwarsrails.

Kolomzwenkkranen

Zwenkkranen van Schmalz zijn veelzijdig en garanderen eenvoudige werking dankzij het gebruik van een aluminium rail of uitligger als giek. Zwenkkranen kunnen worden uitgerust met een kettingtakel, kabel-balancer of andere tilhulpen. Schmalzkranen bieden een veilige tiloplossing zonder al te veel inspanning tot een tilgewicht van 1000 kg.

Wandzwenkkranen

De wandzwenkkranen van Schmalz kunnen bevestigd worden aan de wand, losse zuil of kolom. De zwenkhoek bedraagt bij een wandmontage 180 °, aan een zuil 270 °. De bijbehorende beugels zijn speciaal ontworpen voor eenvoudige, snelle en veilige montage.

Ik wil de ergonomie verbeteren.

Samen met U vinden we de beste oplossing voor uw specifieke applicatie!

Product aanvragen