Nostoratkaisut

Schmalz tarjoaa laajan valikoiman erilaisia nostoratkaisuja useimmille teollisuudenaloille, joissa halutaan parantaa nostotyön tehokkuutta ja ergonomiaa. Schmalz ratkaisujen keskeisiä komponentteja ovat Jumbo alipainenostin tai Vacumaster alipainetarrain, ja niille asiakaskohtaisesti suunnitellut kääntöpuomi- tai siltanostinratkaisut.

Nostolaiteratkaisujen tärkeimpänä suunnittelun lähtökohtana on käyttäjän ja koko nostoprosessin turvallisuus. Kaikki Schmalz:in suunnittelemat ja valmistamat nostolaitteet täyttävät kaikki eurooppalaiset ja muut kansainväliset direktiivit ja standardit.

Why Schmalz?
  • Quality "made in Germany"
  • Maximum safety and reliability
  • Increased productivity
  • Working ergonomically
  • International sales network (18 Schmalz companies worldwide, sales partners in more than 80 countries)

Jumbo alipainenostin

Jumbo alipainenostimen avulla voidaan tehokkaasti ja ergonomisesti nostaa mm. pahvilaatikoita, säkkejä ja eri materiaaleista valmistettuja levyjä aina 300 kg saakka. Alipainenostin on todella hyvä vaihtoehto silloin, kun nostoja tehdään useita päivässä, ja nostoilta vaaditaan nopeutta. Alipainenostimella voidaan nykyään nostaa lähes kaikenlaisia kappaleita. Schmalz onkin kehittänyt lukuisia erilaisia tarttujaratkaisuja, jotka useimmiten ovat joko imukuppi- tai mekaanisia tarttujia. Valikoimista siis löytyy tarttujia mm. auton akkujen nostoon, muovisille varastolaatikoille, jotka ovat tyhjiä tai täysiä, matkalaukkujen käsittelyyn jne. Kaikki tarttujat voidaan vaihtaa nopeasti, helposti ja ilman työkaluja.

All tube lifters

Selected tube lifters from Schmalz

JumboFlex

Jumbo Flex on yhdellä kädellä operoitava alipainenostin, jonka nostokapasiteetti on maksimi 50 kg. Tällä ergonomisella ja todella nopealla nostimella hoitaa helposti ja vaivattomasti suuren määrän nostettavia kappaleita, kuten esim. pahvilaatikoita rasittamatta itseään. Tämä on siis erinomainen valinta kohteisiin, joissa nostoja on paljon, nostimelta vaaditaan nopeutta, tuotteita halutaan nostaa yhdellä kädellä, tuotteita halutaan ladata esim. lavalle ja käännellä noston aikana. Nostimeen löytyy todella paljon erilaisia tarraimia, joista suurin osa on suunniteltu asiakkaan tuotteille ja tarpeisiin sopivaksi.

JumboErgo

Jumbo Ergo alipainenostin sisältää laajan valikoiman erilaisia lisätoimintoja, joiden avulla tuote saadaan helposti räätälöityä asiakkaan tarpeisiin täysin soveltuvaksi nostoapuvälineeksi. Nostokapasiteetti on aina 300 kg saakka, ja sillä voidaan nostaa lähes kaikkea. Nostimen lisävarusteisiin kuuluvat mm. puhaltimen kauko-ohjaus, nivelöity ohjauskahva, jonka avulla voidaan nostaa matalalta korkealle ergonomisesti, siirrettävät alustat, joiden avulla nostin voidaan kätevästi siirtää paikasta toiseen, 90° kääntölaite, tarraimet yhdellä, kahdella, neljällä tai useammalla imukupilla jne. Nostimella nousevat mm. eurolavat, säkit, huokoiset isot levyt, pahvilaatikot, putket jne.

JumboSprint

Jumbo Sprint alipainenostin on suunniteltu käytettäväksi kahdella kädellä ja pääkäyttökohde on säkit tai muut sellaiset tuotteet, joiden koko on suhteellisen pieni, mutta ovat muuten hankalia muodoiltaan. Kuten esim. erilaiset säkit, laukut, raakakumi, paletit yms. Kuten Jumbo Ergo:ssa maksimi nostokapasiteetti on 300 kg. Tämä nostin on saatavana myös EX-käyttökohteisiin.


VacuMaster alipainetarrain

VacuMaster alipainetarraimella nostaa turvallisesti ilmatiiviitä kappaleita aina 2000 kg saakka. Tarrain muuttuu helposti moneksi, ja siitä saadaan helposti muokattua asiakkaan tarpeiden mukainen nostoapuväline. Tarraimeen löytyy runsaasti erilaisia apuvälineitä kuten mm. integroitu ohjauspaneeli, vedenerottimet, taittuvat nivelöidyt kahvat, erilaisia imukuppi- ja runkovaihtoehtoja jne. Tuote soveltuu erinomaisesti mm. metalli-, puu- ja muovilevyjen nostamiseen, ikkunoiden- ja lasien käsittelyyn.

All lifting devices

Selected lifting devices from Schmalz

VacuMaster Basic

VacuMaster Basic on ideaalinen perustarrain, jossa paljon erilaisia vaihtoehtoja. Modulaarinen konsepti tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja asiakkaiden tarpeisiin. Alumiinirunkoisena tarraimena kuormat aina 750 kg saakka kun nostot vaakatasossa. Tarraimesta löytyy vakiona myös 90° ja 180° kallistavat versiot aina 500 kg kuormille. Tämä tarrain on helposti integroitavissa asiakkaan nykyisiin nostolaitteisiin.

VacuMaster Comfort

VacuMaster Comfort on Basic versiosta kehittyneempi versio, jossa kaikki nostoon ja laitteen ohjaamiseen liittyvät toiminnot on keskitetty yhteen ohjauspaneeliin.

VacuMaster Window

The lifting equipment VacuMaster Window ensures a secure handling of windows, glass sheets and glass components without leaving any marks. The rotation unit enables the operator to rotate the workpiece by 90° effortlessly. 

Ergonominen Työskentely

Erilaiset nostoihin liittyvät vammat, kuten venähdykset, repeämät, välilevyongelmat, selkävaivat yms. ovat yleisimpiä nostoihin liittyviä sairausloman aiheuttajia teollisuudessa. Usein toistuvat väärät nostoliikkeet pienilläkin kuormilla saattavat aiheuttaa vakavia ja pysyviä vammoja. Pienestä kuormasta usein nostettuna saattaa työpäivän aikana kertyä useita tuhansia kiloja nostettavaa taakkaa. Tämän vuoksi asiantuntijat suosittelevat käyttämään nostoapuvälineitä pienilläkin kuormilla.

Schmalz nostoapuvälineet on suunniteltu ja kehitetty yhteistyössä ergonomia-asiantuntijoiden kanssa, jotta nostot olisivat mahdollisimman tehokkaita ja ergonomisesti toimivia.


Alumiininen nosturijärjestelmä

Hyvän nostojärjestelmän yksi tärkeimmistä peruspilareista on kevyt ja todella herkkäliikkeinen alumiinista valmistettu ja modulaarinen kiskojärjestelmä. Tämän alumiiniprofiilijärjestelmän tärkein tehtävä on taata kuorman helppo ja vaivaton liikkuminen kuormaa siirrettäessä. Näin siirrettävä kuorma liikkuu kevyesti ja tarkasti juuri sinne minne sitä halutaan kuljettaa ilman ylimääräisiä ponnisteluja.

Siltanostinjärjestelmä

Schmalz:in valmistama ja suunnittelema modulaarinen siltanostinjärjestelmä koostuu erilaisista osista, joita voidaan helposti ja vaivattomasti liittää toisiinsa ja rakentaa juuri sellainen rakennelma kuin on tarpeen. Rakenne on suunniteltu niin, että siihen on helppo suunnitella ja liittää erilaisia kiinnityselementtejä, joiden avulla se voidaan kiinnittää mihin tahansa rakenteeseen.

Kääntöpuominostimet

Schmalz kääntöpuominostimet ovat monipuolisia ja helpot asentaa. 270° kääntökulma ja herkät laakerit tekevät siitä todella ulottuvan ja kevyen tukirakenteen alipainenostimille tai pelkästään käytettäväksi normaaliin tapaan ketjunostimen kanssa. Lisäksi Schmalz tarjoaa teräksisen siirtoalustan, jonka avulla nostin voidaan kätevästi siirtää pumppukärryillä tai trukilla paikasta toiseen ilman kiinteää lattiaan asennusta.

Seinäkiinnitteinen Kääntöpuomi

Kuten kääntöpuominostin, seinään kiinnitettävä puomi tarjoaa kevyen ja helpon tavan asentaa itselleen nostolaite. Tämän nostimen maksimi kääntösäde on 180°. Tämän rakenteen kiinnittämiseksi löytyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja.

I want to increase ergonomics.

Together with you we will find the best solution for your specific application.

Product inquiry