Vacuüm Automatisering

Schmalz is de marktleider op het gebied van automatisering met behulp van vacuüm. De producten van deze internationaal opererende firma worden zowel in de logistiek als in de automotive, maar ook in de megatronica en productie van meubilair ingezet. Het brede aanbod van producten en oplossingen omvat verschillende vacuüm componenten zoals zuignappen en grijpers, maar ook vacuüm bronnen, complete grijperspinnen en clamping oplossingen om producten vast te zetten op een CNC bewerkingsmachine.

Schmalz vacuüm componenten, grijpersystemen en clamping oplossingen maken een significante verhoging van productiviteit van geautomatiseerde processen mogelijk. Klanten van Schmalz profiteren van deze baanbrekende, innovatieve oplossingen op alle gebieden van de automatiseringstechnologie. Zelfs al zijn de te bewerken materialen zeer fragile of kwetsbaar zoals elektronische chips of wafers, van glasplaat tot zware staalplaten, Schmalz biedt met behulp van vacuümtechniek een oplossing om deze te verwerken.

 

 

 

 

Waarom Schmalz?
  • Marktleider in vacuümtechniek voor automatiering
  • Breed aanbod in standard en industry-specifieke producten
  • Smart Devices klaar voor Industry 4.0
  • Hoge energie efficiëntie
  • Experts in kennis en know-how
  • Internationaal verkoopnetwerk (18 Schmalz vestigingen wereldwijd, salespartners in meer dan 80 landen)

Vacuüm zuignappen

Vacuüm zuignappen vormen de verbinding tussen het te bewerken materiaal en de handlings-machine. Zuignappen houden het product vast tijdens de bewerking en het transport in alle richtingen. Er zijn verschillende vormen en uitvoeringen van de nappen beschikbaar: vlakke nappen worden meestal gebruikt in processen waar producten met vlakke of enigszins gebogen oppervlakken verwerkt moeten worden. De inzet van balgzuignappen vindt plaats bij oneven schuine oppervlakken of instabiele materialen. De nappen worden ook in verscheidene materialen geleverd voor bijvoorbeeld inzet bij kartonnen dozen, houten platen of geoliede staalplaten. Ook siliconen voor foodgrade materialen of speciale grondstoffen voor zeer hoge temperaturen van het product kunnen worden voorzien. 

Vlakke vacuümcup
Balg-zuignap
Alle Vacuüm zuignappen


Speciale grijpers

Speciale grijpers worden gebruikt in applicaties waar producten niet vastgehouden kunnen worden met vacuüm. Wafer grippers zijn special zo ontworpen dat de verwerking van wafers en solarcellen snel en betrouwbaar, maar toch voorzichtig plaatsvindt.Zwevende zuigers (zgn. Bernoulli grijpers) maken een low-contact handling mogelijk voor gevoelige materialen als films en papier. Textiel en fiber composiet en andere zeer poreuze materialen kunnen ideaal opgepakt worden met naaldgrijpers. De magnetische grijpers van Schmalz vergemakkelijken de verwerking van complex ijzerhoudend plaatmateriaal bij laser-snijden. Composite grijpers zijn geschikt voor handling van fiber textiel en printed circuit boards zonder al te veel kans op beschadiging. Een sterk punt van de speciale glaszuignappen van Schmalz is de veilige en afdrukvrije verwerking van zeer dunne glasplaat in geautomatiseerde processen.

Naaldgrijpers
Magnetische grijpers
Alle speciale grijpers


Vacuüm bronnen

Het vacuüm voor de handling taken kan ofwel opgewekt worden met behulp van pneumatiek of via elektrische aandrijving. Pneumatische vacuüm ejectors (ook wel ejectors or venturipomp genoemd) worden ingezet om korte cycletijden te realiseren en om direct in of naast het productiesysteem geplaatst te worden vanwege haar compacte afmeting en lage eigengewicht. Schmalz biedt intelligente compact ejectors met analyserende functies zoals energy monitoring, conditie monitoring preventief onderhoud. Deze slimme units communiceren procesdata via IO-Link en NFC technologie. Ejectors met automatische lucht spaarfunctie en eco-nozzle technologie zijn bijzonder energieefficiënt in gebruik.

Electrische vacuümbronnen zoals pompen en ventilatoren worden vooral ingezet bij applicaties met hoge volumes.

Ejector modules
Compact ejectors
Alle vacuüm bronnen


Schakelaars en systeembewaking

Om de veiligheid van het proces te verhogen, kunnen componenten voor systeemmonitoring ingezet worden in alle bereiken van geautomatiseerde procesapplicaties. Vacuüm schakelaars verzekeren een veilige werking van het systeem. Schmalz biedt een breed programma van zowel vacuüm als drukschakelaars: mechanisch, elektronische, met of zonder sensor, versies met analoge en digitale output, maar ook schakelaars met IO-Link interface.

Mechanische vacuümschakelaars
Elektrische vacuüm- en drukschakelaars
Alle schakelaars en systeem


Vlakke grijper systemen

The Schmalz vlakke grijpers worden ingezet om lagen van producten te verwerken in allerlei robotica applicaties. Ze zijn modulair opgebouwd zodat ze snel en eenvoudig ontworpen kunnen worden toegespitst op de verschillende klantspecificaties. De universele vlakke vacuümgrijpers zijn geschikt voor diverse afmetingen en oppervlakten, en ook voor poreuze materialen met open gaten en nog niet gedefinieerde posities van de op te nemen delen.

Vlakke grijpers systeem FXP/FMP
Vlakke grijpers systeem SBX-C
Alle vlakke grijpers

Ik wil de productiviteit verhogen.

Samen met u vinden we de beste oplossing voor uw specifieke applicatie!

Product aanvragen

Lagen grijpsystemen

Vacuüm lager grijpersystemen worden gebruikt voor de verwerking van complete lagen producten in distributiecentra en logistieke magazijnprocessen. The palletizers van Schmalz verhogen de productie output in de geautomatiseerde handling van producten. Het is zelfs mogelijk lagen op te nemen waarin openingen of producten met verschillende afmetingen en materialen zoals karton, folie en hout voorkomen.

Zuigspiders

Deze vacuümgrijpers kunnen volledig flexibel gebouwd worden naar klantvoorschrift. Schmalz ontwerpt en bouwt individueel bedachte grijpers voor end-of-arm tooling met gebruik en inzet van modulaire delen en gestandaardiseerde componenten.


Clamping oplossingen voor de houtverwerking

Voor een efficiënte inrichting van een console tafel, gridbed en vlakke tafelsystemen zijn de vacuümblokken en blokzuigers maar ook de vacuüm gedreven mechanische klemmen van Schmalz onontbeerlijk. Schmalz biedt vacuümblokken, reservedelen en vervangende cups en afdichtmatjes voor alle CNC machinefabrikanten. Of het nu gaat om smalle delen voor kozijnen of grotere halffabricaten of plaatmateriaal, de clamping oplossingen van Schmalz helpen om deze snel, veilig en efficiënt te verwerken.

Clamping oplossingen voor metaal en kunststof

Werkstukken gemaakt van metaal of kunststof welke moeilijk met een mechanische klem vast te zetten zijn, kunnen toch snel en nauwkeurig gepositioneerd worden met het Schmalz vacuüm clamping systeem. Het Innospann Steel-Plate en Schmalz Matrix-Plate system garandeert minimale set-up tijden en een optimale productiviteit in CNC bewerking.

Clamping oplossingen voor glas processing

Schmalz vacuümblokken zorgen voor flexibele en efficiënte productieprocessen in de glasverwerking, d.w.z. slijpprocessen. Vacuümblokken met een speciaal anti-slip oppervlak voorzien in een oplossing in uitdagende omstandigheden waar precisie in een hoge vasthoudkracht benodigd zijn. Schmalz ontwikkelde het snelwissel Quick-Change System SQC speciaal voor machinetafels met vastgeschroefde vacuümcups. Lage set-up tijden en hoge flexibility kunnen worden gerealiseerd.