Vacuümtechniek toebehoren

Om de veiligheid van het proces te verhogen, kunnen componenten voor systeemmonitoring ingezet worden in alle bereiken van geautomatiseerde procesapplicaties. Vacuüm schakelaars verzekeren een veilige werking van het systeem. Schmalz biedt een breed programma van zowel vacuüm als drukschakelaars: mechanisch, elektronische, met of zonder sensor, versies met analoge en digitale output, maar ook schakelaars met IO-Link interface.

Het vacuüm voor de handling taken kan ofwel opgewekt worden met behulp van pneumatiek of via elektrische aandrijving. Pneumatische vacuüm ejectors (ook wel ejectors or venturipomp genoemd) worden ingezet om korte cycletijden te realiseren en om direct in of naast het productiesysteem geplaatst te worden vanwege haar compacte afmeting en lage eigengewicht. Schmalz biedt intelligente compact ejectors met analyserende functies zoals energy monitoring, conditie monitoring preventief onderhoud. Deze slimme units communiceren procesdata via IO-Link en NFC technologie. Ejectors met automatische lucht spaarfunctie en eco-nozzle technologie zijn bijzonder energie-efficiënt in gebruik.

Electrische vacuümbronnen zoals pompen en ventilatoren worden vooral ingezet bij applicaties met hoge volumes.

Waarom Schmalz?
  • Marktleider in vacuümtechniek voor automatiering
  • Breed aanbod in standard en industry-specifieke producten
  • Smart Devices klaar voor Industry 4.0
  • Hoge energie efficiëntie
  • Experts in kennis en know-how
  • Internationaal verkoopnetwerk (18 Schmalz vestigingen wereldwijd, salespartners in meer dan 80 landen)

Vacuümgrijpers en spinnen

De Schmalz vlakke grijpers worden ingezet om lagen van producten te verwerken in allerlei robotica applicaties. Ze zijn modulair opgebouwd zodat ze snel en eenvoudig ontworpen kunnen worden toegespitst op de verschillende klantspecificaties. De universele vlakke vacuümgrijpers zijn geschikt voor diverse afmetingen en oppervlakten, en ook voor poreuze materialen met open gaten en nog niet gedefinieerde posities van de op te nemen delen.


Lagen grijpsystemen

Vacuüm lager grijpersystemen worden gebruikt voor de verwerking van complete lagen producten in distributiecentra en logistieke magazijnprocessen. The palletizers van Schmalz verhogen de productie output in de geautomatiseerde handling van producten. Het is zelfs mogelijk lagen op te nemen waarin openingen of producten met verschillende afmetingen en materialen zoals karton, folie en hout voorkomen


Zuigspinnen

Deze vacuümgrijpers kunnen volledig flexibel gebouwd worden naar klantvoorschrift. Schmalz ontwerpt en bouwt individueel bedachte grijpers voor end-of-arm tooling met gebruik en inzet van modulaire delen en gestandaardiseerde componenten.


Clamping

Clamping oplossingen voor de houtverwerking

Voor een efficiënte inrichting van een console tafel, gridbed en vlakke tafelsystemen zijn de vacuümblokken en blokzuigers maar ook de vacuüm gedreven mechanische klemmen van Schmalz onontbeerlijk. Schmalz biedt vacuümblokken, reservedelen en vervangende cups en afdichtmatjes voor alle CNC machinefabrikanten. Of het nu gaat om smalle delen voor kozijnen of grotere halffabricaten of plaatmateriaal, de clamping oplossingen van Schmalz helpen om deze snel, veilig en efficiënt te verwerken.

Clamping oplossingen voor metaal en kunststof

Werkstukken gemaakt van metaal of kunststof welke moeilijk met een mechanische klem vast te zetten zijn, kunnen toch snel en nauwkeurig gepositioneerd worden met het Schmalz vacuüm clamping systeem. Het Innospann Steel-Plate en Schmalz Matrix-Plate system garandeert minimale set-up tijden en een optimale productiviteit in CNC bewerking.

Clamping oplossingen voor glas processing

Schmalz vacuümblokken zorgen voor flexibele en efficiënte productieprocessen in de glasverwerking, d.w.z. slijpprocessen. Vacuümblokken met een speciaal anti-slip oppervlak voorzien in een oplossing in uitdagende omstandigheden waar precisie in een hoge vasthoudkracht benodigd zijn. Schmalz ontwikkelde het snelwissel Quick-Change System SQC speciaal voor machinetafels met vastgeschroefde vacuümcups. Lage set-up tijden en hoge flexibility kunnen worden gerealiseerd.